Miért keressük, akit már megtaláltunk?!

avagy

Miért lenne miniszterelnök a kitűnő főpolgármester?

 

T.Dénes Tamás


Budapest, 2021. szeptember 7.

 

 

Szerintem abban mindenki egyetért, hogy egy személyautó vezetéséhez nem ugyanazok az ismeretek és képességek kellenek, mint pl. egy kamionhoz. Nem véletlen, hogy nem is ugyanolyan kategóriájú jogosítvány szükséges az egyikhez, mint a másikhoz. Tehát, ha egy fuvarozó vállalatnál sikerült kitűnő sofőrt találni az igazgató szolgálati autójára, ettől még nincs megoldva a vállalat kamionjának ugyanilyen kitűnő sofőrrel biztosított fuvarozása, annak ellenére, hogy mindkét sofőr közúti járművet kell, hogy vezessen. Különösen igaz ez akkor, ha ugyanennek a fuvarozó vállalatnak a kitűnő vezetőjét keressük. Hiszen e vállalat vezetőjének sem a szolgálati autó, sem a kamion vezetéséhez nem kell gyakorlati szinten értenie, de a vállalat vezetéséhez IGEN. Ehhez viszont sok olyan készség és ismeret (tudás) szükséges, ami a gépjármű vezetéséhez NEM.

A vállalat vezetőjének biztosítani kell a fuvarozás személyi és eszközfeltételein kívül, például azt a kapcsolatrendszert, amellyel a megrendelések biztosíthatók. Biztosítania kell a vállalat, illetve a dolgozók kapacitásainak optimális kihasználását, vagyis a vállalat zavartalan működését és a dolgozók kreatív fejlődési lehetőségeit.

 

Nem nehéz felfedezni az analógiát a fenti példa és egy város, vagy egy egész ország vezetése között. Vagyis nem ugyanolyan készségek és ismeretek (tudás) szükségesek Budapest és Magyarország vezetéséhez. Innen már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy megállapítsuk:

 

- 2019-ben Karácsony Gergely személyében SIKERÜLT találnunk egy kitűnő főpolgármestert Budapest vezetésére, akinek sok éves (önkormányzati) tapasztalata és készségei ehhez rendelkezésre álltak és ezt ímmár majdnem két éve bizonyítja is.

 

- Másrészt Dobrev Klára személyében SIKERÜLT olyan potenciális vezetőt találni, akinek minden olyan készsége, ismerete (tudása) rendelkezésre áll, ami az országunk vezetéséhez szükséges és jelentősen eltér a főváros vezetéséhez szükséges képességektől. Ilyenek pl. a sok éve az EU-ban megszerzett nemzetközi kapcsolatok és ismertség, a magasszintű nyelvtudás, hosszú évek (évtizedek) óta az államigazgatás felső szintjein szerzett tanácsadó tevékenység, hazai és nemzetközi projektek sikeres megszervezése és nem utolsósorban a kitűnő női kompromisszumteremtés képessége a problémák megoldásában, valamint a lenyűgözően mosolygós, ámde határozott és célratörő stílus.

 

Nem véletlen, hogy pl. a skandináv országokban, ahol TÁRSADALMI BÉKE honol, az országos, valamint a szektoriális vezetésben is többségben rátermett, tehetséges nők vannak. Kiváltképp igaz ez, ha (mint Orbániában) társadalmi krízishelyzetből kell megteremteni a TÁRSADALMI BÉKÉT!
Másrészt MAgyarország (Orbánia) orbán viktor által teljesen lerombolt nemzetközi elfogadottságát, politikai és gazdasági KÜLKAPCSOLATAIT (amelyek a magyar emberek életét alapvetően meghatározzák!), csak egy olyan személy képes HELYREÁLLÍTANI, akinek hosszú évek alatt kialakított nemzetközi kapcsolatai és sikeres nemzetközi projektekben szerzett tapasztalatai, valamint kitűnő diplomáciai érzéke ezt megalapozza. Ha az előválasztásban résztvevők életútját tekintjük (mindenféle politikai szlogent és karaktergyilkosságot félretéve), akkor egyértelműen kimondhatjuk, hogy közöttük egyetlen ilyen személy van: Dobrev Klára.
(lásd: http://www.titoktan.hu/_raktar/DobrevKlara.htm )

 

 

KÉRDÉSEK a ma még csak ellenzéki ELŐVÁLASZTÁST SZERVEZŐKHÖZ:

1. Vajon miért versenyeztetjük a kitűnő „szolgálati autóvezetőt, vagy kamionsofőrt”, egy  kitűnő képességű „vállalatvezetői” pozícióért?!

 

2. Miért nem örülünk, hogy van kitűnő „sofőrünk”, és „csak” a kitűnő „vállalatvezető” megtalálására kell koncentrálnunk?!

 

VAGYIS semmi szükség nincs a kitűnően betöltött (és biztos) főpolgármesteri posztról egy bizonytalan és a készségeivel nem adekvát pozícóra jelölni Karácsony Gergelyt!
… és ezzel ráadásul a miniszterelnöki posztra jóval alkalmasabb Dobrev Klárával mesterséges versenyt generálni!
… ami a 2022-es (mai) ellenzéki győzelem esetén újabb problémát hoz létre, hiszen ha az emberek félrevezetése árán mégis Karácsony Gergely lenne az új miniszterelnök, akkor egy legalább ilyen alkalmas új kitűnő főpolgármestert kell majd találni, egy újabb (bizonytalan kimenetelű) választáson!

 

Ha már a jelölő szervezeteknek sikerült Karácsony Gergelyt behúzni, a magyar társadalom számára előnytelen előválasztási indulásba,
... MOST MÉG nem késő a magyar embereknek a miniszterelnökjelölti előválasztás során
, Karácsony Gergelyt presztizsveszteség nélkül a teljes embert kívánó és nagyszerűen betöltött főpolgármesteri pozícióban tartani!

 

EZ EGYÚTTAL a mai ellenzék részéről JÓ STRATÉGIAI DÖNTÉS is lenne, mivel ha 2022-ben akár Dobrev Klára, akár másik ellenzéki jelölt kerül a miniszterelnöki székbe, a rendszerváltás óta először fordulna elő, hogy Budapest és Magyarország vezetése, konfliktusmentesen -nem egy lövészárok két oldalán-, jó EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN tudna dolgozni. VÉGRE az EMBEREK JAVÁRA, Magyarország fővárosaként épülhetne Budapest!

 

----- . -----

... és ÍME 2021.09.07. (az előválasztási regisztráció lezárása után 1 nappal:

Habár NEM sokra tartom napjainkban a "közvéleménykutatásokat" (40 éves szakmai múltam feljogosít erre!),
mégis REMÉNYKEDEM abban, hogy az alábbi képeken látható becslések azt mutatják,
... hogy az emberek (NÉP) bölcsessége NAPRÓL-NAPRA jóval felülmúlja a politikusokét!
(TDT)
NAGYÍTÁSHOZ kattints a képekre!

 

... és ÍME 2021.09.30-án az ELŐVÁLASZTÁS (1. forduló) EREDMÉNYE
... a SZAVAZÓK DÖNTÉSE ALAPJÁN:

Dobrev Klára: ----...34,8% (214.319)
Karácsony Gergely: - 27,2% (168.396)
Márki-Zay Péter: ---.. 20,4% (123.944)
Jakab Péter: ------..--.. 14,2% (86.909)
Fekete-Győr András: -. 3,5% (20.944)
------------------------------------------------
Összesen: 614.512 szavazat

(Forrás: OEVB)

...

GRATULÁLUNK!
Elsősorban a SZAVAZÓKNAK! ... és persze Dobrev Klárának!!!

(hamár ezt a "macsó" jelölttársai nem tették meg)!

...

ÍGY BESZÉL egy NAGYFORMÁTUMÚ POLITIKUS a győzelméről és a vetélytársairól! (lásd a videót 20 perctől)
Bizony van még mit tanulni DOBREV KLÁRÁTÓL, ... Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és "humbugozó" Karácsony Gergely!

(TDT)

-----------------------------------------------------------

"Nekem nincs bonyolult stratégiám az ELŐVÁLASZTÁS második fordulójára."
"Az ellenzéki előválasztás második fordulójában válaszokkal térek vissza oda, ahol kérdéseket kaptam, és megoldással térek vissza oda, ahol problémával találkoztam. Ez már nem a problémák, hanem a megoldások országjárása lesz. Tudom a dolgom, és felkészültem a kormányzásra."

...

EGYMÁS ELLENI SZERVEZKEDÉS HELYETT ...
IGY BESZÉL és GONDOLKODIK egy igazán NAGYFORMÁTUMÚ POLITIKUS!

ILYEN a nemzetet, a NÉPET EGYESÍTŐ ... és nem árokásó gondolkodás !

Kérem, hogy az előválasztás 2. fordulójában történő VALÓDI DÖNTÉS érdekében
szánjon rá mindenki (legalább az első) 4 percet erre a videóra!

Ennél jobban nem lehetne összefoglalni az ELŐVÁLASZTÁS célját és a NÉP számára adott LEHETŐSÉGÉT!

(TDT)