orbán viktor "kipcsak" beszéde a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján
(Azerbajdzsan, 2019. október)

 

Orbán Viktor: Sok magyarban van kipcsak vér (Index, 2019.10.15.)


NAGYÍTÁSHOZ kattints a képekre!

Azt a sok baromságot amit orbán összehordott diktátor barátai elõtt a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján,
maga sem bírta ki a szokásos CINIKUS SZÁJSZÉLI (valószínûleg kipcsak) MOSOLY nélkül!

 

Az orbánféle "egyvérbõl való magyar-kipcsak" elméletrõl jut eszembe:

Richard Dawkins Az önzõ gén címû könyvében (Gondolat Kiadó, Budapest, 1986.) vezette be a biológiai örökítõ anyag mintájára, a gondolati örökítés egységeként, a gén analógiájára, a MÉM fogalmát. A MÉM lehet egy gondolat, egy dallam, lehet egy szokás, egy élmény, stb. A lényeg, hogy éppen úgy, ahogy a gének spermiumok és petesejtek révén testbõl testbe „költöznek”, a MÉMEK agyból agyba terjednek, egy olyan folyamat révén, melyet tág értelemben mintakövetésnek, vagy tudományosabban, modell-analógiának nevezhetünk.
Azonban ismert törvény, hogy a genetikai öröklés (génjeink hatása) generációról-generációra felezõdik, vagyis unokáink, dédunokáink arcvonásai, alakja, stb. egyre kevésbé emlékeztetnek ránk. Tehát 4-5 generáció múlva genetikailag „elfelejtõdünk”. Talán létezik még az 1000 év elõtt élt õsünk néhány génje a világban, de a felezési törvény alapján ennek igen pici a hatása.
Ugyanakkor az biztos, hogy Leonardo, Van Gogh, Dali, Bach, Beethoven, Mozart, A.Einstein, Gábor Dénes, vagy éppen Bolyai János és a többi géniusz mémjei ma, és generációk múlva is életerõsek lesznek. Ezek a rendkívül erõs MÉMEK hozzák létre azt a KULTURÁLIS FOLYTONOSSÁGOT, amelyre méltán lehetnek büszkék azok a társadalmak, amelyekben e mémek fogantak.

MAgyarország (Orbánia), 2019, október--(T.Dénes T. ) -------