ÍGÉRETEK REJTETT ÜZENETBEN ?

T. D é n e s T a m á s

"Az IGAZSÁGnak az az útja,
ha az ember azt hazudja, hogy hazudik?!"
(T.D.T.)

Vajon emlékszik még valaki arra, amikor az egyszer-egyszer miniszterelnök, orbán viktor nyílt szövegben küldte el nekünk azóta is rejtett üzenetét?

A 2000. évi országértékelő beszédének, akkor nagy sikert aratott, jövőt hazudó szlogenjét (miszerint mindenkinek lehessen 3 gyereke, 3 szobája és 4 kereke), valószínűleg azóta is csak azoknak sikerült megfejteni, akiknek pár kerékkel (és megfelelő kapcsolatokkal) több jutott. No, persze most már sok évvel és a jövő kezdeteként beígért három IGEN-nel később kérdezhetnék sokan, hogy a jövő miért nem akkor kezdődött? ... Vagy miért nem éppen 2010. (a "fülkeforradalom" éve) volt az akkor már 10 éve elrejtett üzenetek megvalósításának ÚJ KEZDETE?!

 

Talán szemléletesebb lett volna, ha akkori „jövő ígéreteihez” az akkori miniszterelnöknek ábrákat is készítenek legkedvesebb aforizmáiról, szlogenjeiről (esetleg azok a PR tanácsadók, akiknek akkor erre korlátozódott összes tevékenysége!). Így mindenki számára ma már világosabb lenne eme ígéretek igen mélyen elrejtett üzenete.

Kriptográfusként (a titkosítással hivatásszerűen foglalkozóként), az igen gyenge rajztudásom, valamint a közben eltelt jónéhány év ellenére megpróbálkozom ennek a számunkra, egyszerű állampolgárok számára minden eddiginél fontosabb üzenetnek illusztrálásával, ami röviden így hangzik: "Mindenkinek lehessen 3 gyereke + 3 szobája + 4 kereke."

Ezt az illusztrációt is csak azért vállalom fel, mert a rejtett üzenet ama egyszerű matematikai összefüggés mögött lapul, hogy 3+3+4=10.

 

Semmiképpen nem viccelődnék azzal, hogy valójában kinek hány kereke van, hiszen az nem rajtunk, hanem többé-kevésbé a szüleinken múlott. Tudjuk, hogy a gyermekeink száma még ennél is összetettebb kérdés. (Hát még lerajzolni!) Ezért maradok annál a megoldásnál, amit az egyszer-egyszer miniszterelnökünk előszeretettel, rendszeresen alkalmazott, és eme szokását napjainkig megőrizte: kívánság szintű üzenet (levél), mai nevén "nemzeti konzultáció" (tíz milliárd forintokért) a (Z)emberekhez.

 

A kérdés, hogy hogyan lehet ezeket eljuttatni a címzettekhez?

 

"Természetesen" NEM a költségvetés megfelelő rovataiban (építőipar, mezőgazdaság, oktatás, egészségügy, kultúra, ...), nem is a szociálpolitika rögös útján, talán nem is videoklippen (ahogy a PR tanácsadók javasolják), hanem egyszerűen postai úton (mint minden magyar állampolgár számára elengedhetetlenül fontos „levelet”).

Tehát PR levél a magyarországi polgároknak és a „még meg nem született”, vagy éppen kivándorolt (elmenekült!), tehát „egyhamar nem is lesz” polgároknak, amely levélben egyszer, ... legalább a megszólításban nagybetűvel kell írni a NEVÜKET. A levelet pedig borítékba kell tenni, mert csak így kézbesíti a posta. Íme a boríték (lásd 1.ábra):

 

 

 

A lényeg persze nem a boríték, hanem az, hogy 3+3+4=10. Az egyszer-egyszer miniszterelnökünk helyett is, még egy kis türelmet kérek, mert a rejtett üzenetek megfejtéséhez idő kell!

Nem hagyhatom ki, hogy a középső kívánságot, a 3 szobát, a magam egyszerű módján ne illusztráljam. Íme az a kis kunyhó, amely olyan kicsi és olyan egyszerű, hogy még a levélbe is belefér, és talán nincs is benne 3 szoba (lásd 2.ábra). De mi egyszerű emberek, akiknek még tiszta az elméje (anélkül, hogy az agyát kimosták volna), nem bánjuk mi ezt az egyszerű kis kunyhót sem, hiszen a jókívánságnak nem a tartalma számit, csupán a jószándék, a gesztus. ... Ma már magától az egyszer-egyszer miniszterelnöktől tudjuk, hogy "Ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem, hogy mit teszek. (O.V.)"

 

De hiszen ezt már a 2000. évben kezdtük megérteni, amikor már két éve tanultuk a leckét, hogy az ígéret az nem más, mint jókívánság (pl. az egészségügyi dolgozók 1998. és 2002. közötti jelentős béremelése, egyszeri nagyarányú adócsökkentés, stb. ami mára még sok-sok (be nem váltott) ígérettel bővült). Az azóta eltelt sok év ellenére, az egyszer-egyszer miniszterelnökünk helyett is még egy kis türelmet kérek, mert a nagyon rejtett üzenetek megfejtéséhez kicsit több idő kell! ... Ahhoz pedig, hogy a kiválasztottak számára megvalósulhassanak az ígéeretek, mégtöbb évre bebetonozott hatalomra, azaz Országos Viktatúrára van szüksége az új arisztokráciának.

 

Semmiképpen sem szeretnék visszaélni a kedves Olvasó türelmével, így hát gyorsan tegyük a (jó)kívánság levél mellett a borítékba a kicsi és egyszerű kunyhónkat (lásd 3.ábra). És most SZÁMOLJA MEG ÖN is, hogy hány vonalat tartalmaz a 3.ábra? ...  Amint mondtam, a lényeg az, hogy 3+3+4=10.


Talán a 3.ábra zsúfolt kicsiny kunyhós borítékjában van elrejtve a rejtett üzenet?

Vagy lehet, hogy ehhez a rejtett üzenethez nem is az egyszer-egyszer miniszterelnök nyílt üzenete tartozik?
Hanem annál sokkal aktuálisabb, ami nem csak a polgároknak, hanem MINDENKINEK, még a nagybetűvel írt KISEMBEREKNEK is szól. Valahogy így:

 

Minden gyermeknek lehessen gyermek áron gyermekkora!

Mert a gyermek nem kicsi felnőtt, hanem a társadalmunk jövője. A családok nem az állam kis gazdasági egységei, ahol az egész élet a létezéshez szükséges pénz előteremtéséről és nagyrészt az államkasszába való befizetéséről szól, hanem a társadalom kicsi üvegházai, ahol a jövő társadalma fejlődésnek indul. Ezért lehessen az étkezést, egészséget, ruházkodást, játékot, kultúrát, művelődést és oktatást gyermek (azaz kicsi) áron biztosítani!


Minden családnak lehessen induláskor legalább EGY saját szobája!

Így azok is eséllyel indulnának az életben, akik csupán a fejükben örököltek kerekeket! Vagyis az állam a polgárai által befizetett pénz egy részét bérlakásokra, azaz magukra az EMBEREKRE, a családokra költse! Vagyis az állam bízza az EMBEREKRE a CS.O.K.-ot, mert azzal az egymást szerető emberek szépen elboldogulnak! Mert nekünk NEM lakás(TULAJDONRA), hanem biztonságos OTTHONRA van szükségünk ... azaz a drága lakástulajdon helyett, ne 10 millió forintot, hanem OLCSÓ ÁLLAMI BÉRLAKÁSOKAT ajánljon 10 millió magyar embernek!


Nyíltan fejtsük meg, hogy a CSOK=CSaládi Otthontámogatási Kedvezmény, a többihez hasonló HAZUG rejtett üzenet,
amivel eltakarják, hogy tulajdonképpen az 1980-as évek CSALÁDI lakástámogatásának HAZUG reinkarnációjáról van szó! Ez ugyanis NEM OTTHONHOZ, hanem MAGÁNTULAJDONHOZ segíti a családokat, miközben egy életre eladósítja őket! És még büszkék is arra, hogy ezt már nem deviza elszámolású hitelek formájában teszik!

Mint sok más társadalmi és gazdasági mutatóban, a ROSSZ REKORDOK fűződnek Magyarországhoz. Míg a világ legfejlettebb országaiban az emberek 50-70%-a bérlakásban lakik, addig Magyarországon 1990. után NEM éri el a 10%-ot! Mi vagyunk a világ legtöbb (kényszer) lakástulojdonosának és (kényszer) kisvállalkozásának az országa. Mindkettőnek óriási társadalmi és gazdasági NEGATÍV HATÁSAI VANNAK (pl. a mobilitás teljes hiánya!). ... és mindezt annak "köszönhetjük", hogy az állam NEM HAJLANDÓ ÁLLAMI BÉRLAKÁSOKAT ÉPÍTENI!

Ismételjük meg, hátha a mi üzenetünk is eljut a hatalomhoz: a CSALÁDI OTTHON NEM AZONOS a MAGÁNTULAJDONÚ LAKÁSSAL!


Mindezek mellett talán kevésbé látszik, de még mindig jóval a 4 kerék előtt említendő kívánság: a KISEMBEREK számára is elérhető
INFOSANCE társadalom!

Azaz INFOrmációs renaisSANCE lét, humán értékrend és emberi egzisztenciális költségek (élelmiszer, ruházkodás, háztartási energia, tömegközlekedés, hírközlés és e-kommunikáció, oktatás, egészségügy, kultúra, biztonság, üdülés, stb.)! ...

Röviden: Lét + Jog + Köz BIZTONSÁG mindenkinek!

 

Egy ilyen társadalomkép esetén megfordulnának a szerepek és talán maguk a családok üzennének (tíz millió ember nevében) a kormánynak és az éppen aktuális (népét szolgáló!) miniszterelnöknek, hogy „Köszönjük jól érezzük magunkat Magyarországon. Ez valóban a mi jövőnk! Mindegy, hogy mikor és hány IGEN-nel, vagy akár NEM-mel kezdődik.”

 

Az aktuális kormány, az aktuális miniszterelnök pedig egyszerűen és szerényen, Micimackó barátjának Fülesnek szavaival csak ennyit válaszolna: "Nem tesz semmit, szóra sem érdemes."

Lehet, hogy az így módosított nyílt üzenetnek valami köze van a 3. ábrába rejtett szimbólumhoz? ... Vagy talán a szimbólumoknak nem csak egy jelentése van?!

 

 

 

MAgyarország (Orbánia), 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., ... ????